San Severo

San Severo

Leagues Played
Italien - Serie D 119
San Severo er en italiensk fodboldklub, der kommer fra byen San Severo i regionen Puglia. Klubben blev grundlagt i 1920 og spiller i øjeblikket i Serie D, den fjerde niveau i det italienske fodboldsystem. San Severos hjemmebane er Stadio Comunale "Riccardo Spina", som har en kapacitet på 4.000 tilskuere.

Klubbens farver er sort og hvid, og dens våbenskjold bærer byens våbenskjold. San Severos motto er "Fortitudo et Honos", som betyder "styrke og ære" på latin.

Klubben har aldrig spillet i Serie A, men har opnået en række succeser i Serie C og Serie D. San Severo vandt Serie C2 i sæsonen 2001-02 og rykkede op i Serie C1. Klubben nåede også finalen i Coppa Italia Serie C i 2004, men tabte til Spezia Calcio.

I de seneste år har San Severo haft blandede resultater. Klubben har spillet i Serie D siden 2014, og dens bedste placering var en andenplads i sæsonen 2016-17.

San Severo ledes i øjeblikket af præsident Angelo Antonio D'Ambrosio og træner Massimo Pizzulli. Klubbens anfører er forsvarsspilleren Vito Di Bari.

Klubbens mest berømte spillere er Eugenio Fascetti, som spillede for San Severo i 1960'erne, og Massimo Rastelli, som spillede for klubben i 1990'erne.