Louga Basketball Club er en senegalesisk basketballklub med hjemmebane i byen Louga. Klubben spiller i den senegalesiske National Basketball League 1 (N1), den øverste række i senegalesisk basketball.

Louga blev grundlagt i 1971 og er en af ​​de mest succesrige basketballklubber i Senegal. Klubben har vundet det senegalesiske mesterskab syv gange, senest i 2019. Louga har også vundet det senegalesiske pokalturnering syv gange.

På det kontinentale plan har Louga repræsenteret Senegal i flere turneringer, herunder FIBA Africa Champions Cup (nu kaldet Basketball Africa League). Klubben nåede finalen i turneringen i 2019, men tabte til AS Douanes fra Cameroun.

Lougag har en stærk ungdomsafdeling, der har produceret adskillige spillere, som er gået videre til at spille på det senegalesiske landshold. Klubben har også et godt forhold til det senegalesiske basketballforbund, som ofte vælger spillere fra Louga til landsholdet.

Lougag er kendt for sin hurtige og aggressive spillestil. Klubben har en række talentfulde spillere, herunder landsholdsspillerne Mamadou Faye og Amar Sylla.